Game it now

Grafiikka ja animaatiot

Hyvässä pelissä on oltava toimiva pelimekaniikka, mutta ainoastaan se ei riitä tekemään pelistä houkuttelevaa ja koukuttavaa. Grafiikalla on myös suuri merkitys. Grafiikka tarkoittaa pelin kuvitusta: taustoja, hahmoja, introja, väliruutuja ja visuaalisia tehosteita. Omiin peleihin voi tehdä grafiikkaa monella tavalla. Tällä sivulla kerrotaan, miten.

Pelihahmot ovat yleensä useasta vaihtuvasta kuvasta koostuvia animaatioita, joista käytetään nimitystä “sprite” Animoituja sprite-hahmoja on helppo tehdä verkosta löytyvällä Piskel-sovelluksella.

Piskel on tarkoitettu pikseligrafiikan luomiseen. Siinä on kaikki digitaalisen piirrostyökalun perusominaisuudet helppokäyttöisessä muodossa. Piskel toimii selainpohjaisesti, joten et tarvitse ohjelma-asennuksia. Piskeliin ei enää elokuun 2021 jälkeen voi kirjautua, mutta voit silti tallentaa teoksesi selaimen välimuistiin tai tiedostona tietokoneen kovalevyn kansioihin.

Piskelillä tekemäsi spriten yksittäiset kuvat (frame) voi tuoda ulos PNG-kuvatiedostoina ja ladata Scratchiin hahmovalikosta klikkaamalla “lataa hahmo”. Voit ladata vain yhden kuvatiedoston hahmoksi ja lisätä animaation loput kuvatiedostot “asusteet” -välilehdellä.

Alla on video-ohje Piskelin käyttöön. Videon lopussa näytetään kuvan tuominen ulos GIF-tiedostona, mutta huomioi, että jos haluat tuoda kuvan Scratchiin, se pitää tuoda PNG-tiedostomuodossa.

Jos Piskel ei ole sinulle mieleen, voit käyttää Windows-tietokoneilta tuttua Paintia, verkosta ilmaiseksi ladattavaa vektoripiirrosohjelmaa Inkscapea tai vaikkapa PixilArt-verkkosivua.

%d bloggaajaa tykkää tästä: